NY HANDBOK UTGIVEN

Updated: Apr 10, 2021

Önskemål har länge funnits om en bok som behandlar den grundläggande matematiken på gymnasienivå tillsammans med grundläggande konstruktionsteori.

Därmed blir övrig litteratur inom hållfasthetslära och konstruktionsteori lättare att förstå för konstruktörer som för länge sedan läst dessa ämnen och som nu vill återknyta till dem.

Klicka här för köp av boken

Matematikdelen i boken är inriktad på de tillämpningar som utnyttjas för att bestämma hållfastheten hos en konstruktion.

Konstruktionsavsnittet i boken tar upp hållfasthetslärans mest grundläggande delar, speciellt anpassat för konstruktion av svetsade produkter. Avsnittet avslutas med ett sammanfattande exempel samt ett hjälpkapitel med härledningar av ekvationer och uttryck samt praktiska tabellverk över valsade profiler och elementarfall för böjning av balkar.

Boken är skriven med ett ingenjörsmässigt synsätt, avsett att passa konstruktörer som arbetar med svetsade produkter i stål. Tråkiga, onödiga och komplicerade teoretiska utredningar har undvikits och ersatts med praktiska resonemang och förklaringar där så är möjligt.

Innehåll:

1. Inledning
 

 
2. Matematikens grunder
 

 
3. Algebraiska uttryck
 

 
4. Funktioner
 

 
5. Logaritmer
 

 
6. Ekvationssystem
 

 
7. Geometri
 

 
8. Trigonometri
 

 
9. Begreppet Derivata
 

 
10. Begreppet Integral
 

 
11. Lite om Sannolikheter och Statistik
 

 
12. Bärverksanalys
 

 
13. Spänningar och Deformationer
 

 
14. Olika typer av Brott

15. Grundläggande Konstruktionsteori

16. Laster på strukturer

17. Sammanfattande Exempel

18. Hjälpmedel

Klicka här för att köpa boken

    0